Skoči na glavno vsebino

HIGIENSKA PRIPOROČILA ZA VRTCE V ČASU POSEBNIH RAZMER ZA STARŠE – Omenjene dolžnosti in priporočila so naslednji:

STARŠI STE NAVEDENE PROTOKOLE DOLŽNI UPOŠTEVATI

V vrtec prihajajo le ZDRAVI otroci, z ZDRAVIM stalnim spremljevalcem ter ZDRAVO osebje. Zdravstveno stanje otroka morate še naprej obvezno ter dosledno spremljati. V primeru, da otrok zboli, ste o tem dolžni obvestiti vrtec ter otroka zadržati doma.

Tisti starši, ki boste otroka v mesecu maju obdržali doma, boste plačila vrtca za ta mesec oproščeni; tisti starši, ki boste otroka v mesecu maju vključili v vrtec, boste dolžni plačati oskrbnino vrtca; za morebitne dneve odsotnosti bo odštet strošek prehrane;

V skladu s priporočili NIJZ se bodo oblikovale manjše skupine otrok in sicer se za skupino prvega starostnega obdobja predvideva vključitev 8 otrok, za skupino drugega starostnega obdobja pa 10 otrok. Oblikovane skupine otrok bodo v največji meri stalne, in do združevanja skupin načeloma ne bo prihajalo. Starši, ki še niste oddali podpisane Izjave staršev pred vstopom otroka v vrtec, jo obvezno prinesite ob prvem prihodu otroka v vrtec.

Morebitno odsotnost prijavljenih otrok se javlja na telefon vzgojiteljice do 8.00 ure. Ob sporočanju odsotnosti se OBVEZNO navede tudi VZROK odsotnosti ter ČAS TRAJANJA odsotnosti – do vključno dne, ko je otrok še odsoten.  Informiranje staršev bo potekalo zgolj preko elektronske pošte ali ostalih elektronskih medijev, oziroma po telefonu; obstaja možnost pisnega obveščanja ob vhodih v vrtec (oglasne deske).

Nošenje lastnih igrač od doma je zaenkrat PREPOVEDANO. Izjema so sredstva tolažbe za otroke prvega starostnega obdobja do 1 do 3 let, (dude, ninice …. ), ki se jih naj OBVEZNO prinese v zaprti posodi ali vrečki in opremljeno z imenom in priimkom otroka. Navedena sredstva se bodo po potrebi uporabljala v času počitka, v vmesnem času jih bodo vzgojiteljice pospravile na ustrezna mesta. Če je možno, je bolje, da ostane ninica in duda v vrtcu. Le v nujnih primerih (če otrok noče druge dude, ninice), se le-ta izjemoma lahko nese domov.

SPREMEMBA PRI PRIHODU IN ODHODU IZ VRTCA za starše otrok v ZGRADBI OŠ PUCONCI

Otroci prihajajo v vrtec in iz njega pri vhodu z otroškega igrišča. Vhoda za zaposlene s sprednje strani šole, se v času epidemije COVID-19 za ta namen NE uporablja.

Dostopnost